Jacqueline van der Laan met "Haan"

Brons

Jacqueline van der Laan, Son en Breugel

Met haar realistische beelden in brons heeft Jacqueline  in de loop der jaren een naam opgebouwd. Zij is in staat haar adoratie voor alles wat vliegt vorm te geven in beelden die getuigen van vakmanschap en een scherpe observatie. Compositie, houding en beweging van haar onderwerpen zijn onberispelijk in harmonie met elkaar.

 

Anouk de Groot met "Gentle Art of making enemies "

 

Brons

Anouk de Groot,  Beltrum

Met haar figuratieve sculpturen creëert Anouk verhalen die een reflectievormen van het leven. Met behulp van dieren en mensen verbeeldt zij deze verhalen. De onderwerpen kunnen variëren van diepzinnige tot komische vertellingen. De uitwerking van haar kunst is een samensmelting van vakmanschap en gedetailleerde afwerking. De kracht van haar beelden schuilt in hun humor en verbeeldingskracht.  


website Anouk de Groot

Inge Jansen met "De Verleiding"

Brons, bielzen

Inge Jansen, Nijmegen

Het beeld De verleiding laat het spel tussen man en vrouw zien op zoek naar contact. Aftastend en nieuwsgierig naar wie de ander is. Hoe is het karakter? Wat maakt deze persoon zoals die is? Het uiterlijk van de bronzen figuren is ruw en gelaagd wat voor mij symbool staat voor de persoonlijkheid. De gelaagdheid is de uitdrukking van persoonlijke ontwikkeling waarbij de wortels terug te vinden zijn in het verleden. De oude gehavende spoorbielzen waarop de figuren geplaatst zijn, staan symbool voor die geschiedenis. Ruim  25 jaar heb ik ervaring in de beeldende vorming en volgde de kunstacademie te Arnhem. Naast ruimtelijk werk maak ik ook schilderijen en tekeningen. Ik werk zowel vrij als in opdracht. 

website Inge Jansen

Chris Hendriks met "Koekoeksnest"

Graniet, serpentijn, lood

Chris Hendriks, Vorstenbosch

 "Hoera zomaar iets groots erbij" is de tekst die in Runen-schrift in de steen staat gebeiteld.  Zo herbergt dit beeld, staand als een menhir aan de Maas, het jonge leven.  Het oeroude schrift, het gebruikte lood en de gebroken stenen verwijzen daarentegen naar vergankelijkheid; vaak terugkerend in mijn werk.

website Chris Hendriks

Gonda van der Zwaag met "Mondnacht"

Brons

Gonda van der Zwaag, Plasmolen

 Mondnacht

Es war, als hätt der Himmel
Die Erde still geküßt,
Daß sie im Blütenschimmer
Von ihm nun träumen müßt.
Die Luft ging durch die Felder,
Die Ähren wogten sacht,
Es rauschten leis die Wälder,
So sternklar war die Nacht.
Und meine Seele spannte
Weit ihre Flügel aus,
Flog durch die stillen Lande,
Als flöge sie nach Haus.

Door Joseph Freiherr von Eichendorff

website Gonda van der Zwaag

Else Ringnalda met "Zwak geslacht"

Brons

Else Ringnalda, Utrecht

Dit beeld toont een zwarte vrouw die een blanke man op haar schouders draagt. Hiermee wil ik de paternalistische houding illustreren van de westerse wereld, die de macht van het Afrikaanse continent wel eens zou kunnen onderschatten. Afrika uitgebeeld door een zwarte vrouw, die de westerse wereld op haar schouders draagt.  
Er bestaat een mythe waarin vrouwen alleen datgene wat zij kunnen dragen, mogen meenemen. In dit geval een blanke man.

website Else Ringnalda

Hetty Huisman met "Verbondenheid"

Zink

Hetty Huisman,  Amsterdam

Mijn inspiratie zit het niet alleen in de vorm maar ook in het materiaal.  Met plaatwerk werk je natuurlijk volledig anders dan met volume zoals klei, was, hout of steen.Zo ook de technieken die erbij komen. Het lassen van het armatuur /solderen van het zink.
Dit zink laat me groter werken en geeft me een totaal vernieuwde kijk op beeldhouwen . Veel ruimtelijker. De beelden staan vrij in hun sokkel en kunnen meedraaien met de wind.

website Hetty Huisman

Ed van Teeseling met "Zwemmer"

Artistone

Ed van Teeseling, Nijmegen (1924 – 2008)

Van Teeseling wordt door velen beschouwd als de nestor van de Nijmeegse beeldhouwers. Hij verrijkte Nijmegen met een groot aantal beeldhouwwerken voor de openbare ruimte en particuliere gebouwen in de stad. Daarnaast vervaardigde Van Teeseling een groot aantal vrije werken in gebakken klei, steen en brons. Naast zijn omvangrijk en veelzijdig werk als beeldhouwer heeft Van Teeseling geschilderd en  getekend: etsen,  litho’s en zeefdrukken die in nauw verband staan met zijn ruimtelijke ontwerpen en modellen.

Helena Verherstraete met "Medussa II"

Brons
Helena Verherstraete uit Mol, België

We kennen haar allemaal, de Gorgoon Medusa, met haar haren die veranderd zijn in slangen; Die met één blik alles wat leeft in steen kan doen veranderen.  Maar kennen we haar eigenlijk wel echt? Kennen we het meisje dat verscholen zit onder dat schrikwekkende uiterlijk? Weten we hoe dit meisje door de godin Athena dit vreselijke lot is bedeeld?
Het is dit kwetsbare, mooie meisje dat verscholen zit in de angstaanjagende Gorgoon dat ik wil uitbeelden om uit te drukken dat we verder moeten kijken dan die verschrikkelijke buitenkant. Zodat we oor hebben voor het verhaal en de tragedie die voorafgaat aan wat het oog ons voorschotelt en zodat we kunnen begrijpen voordat we oordelen.

www.lambert-helena.be

Antoinette C.H. met "Lucia"

Brons

Antoinette C.H.

 “Ik laat mij leiden door het feit dat ik sterfelijk ben”
Het rauwe, maar kwetsbare werk van Antoinette C.H.

Tijdens haar werkzaamheden als therapeute kwam ze continu in aanraking met de kwetsbaarheid en tegelijkertijd met de kracht van het lichaam en de mind, met nieuw leven en de dood. Deze thema’s zijn tot op heden verstopt in de diepere laag van haar werk als kunstenaar en ze zijn de verbindende factor van haar veelzijdige oeuvre: “Ik laat mij als kunstenaar leiden door het feit dat ik sterfelijk ben. Want er zijn maar twee dingen zeker in het leven: we worden geboren en we gaan dood, de tijd daartussenin noemen we het leven. Hierin is alles continu in beweging.”

Alles vloeit in elkaar over, zowel inhoudelijk als esthetisch, net zoals haar grote inspiratiebron: het leven. Lucia neemt het leven in overweging. Het geheim van menswording, het moment dat hemel en aarde elkaar raken.

www.antoinette-art.nl

Thea Hoek met "Vissen"

Aluminium

Thea Hoek uit  Kollum

Het is vissen of gevist worden in het werk “VISSEN” verbeeld door het net waarin de vissen gevangen zitten en waarin de roofvis snoek achter het net vist en zelf slachtoffer wordt. 
“VISSEN“ is van aluminiumplaat en staaldraad gemaakt.

www.theahoek.nl

 

Marcel Joosen met 'Wachter"

Brons en ijzer

Marcel Joosen uit Fresnes sur Apance, Frankrijk

Het werk van mij is te omschrijven als hedendaags realistisch. Ik werk uitsluitend met modellen, waardoor mijn beelden een eigen identiteit
aannemen. De verbeelding van het model dient als basis voor mijn fragmenten met kader: Door een realistisch lichaamsdeel op ware grootte in een kader
te plaatsen krijgt dit een extra, soms erotische lading.

www.art-en-france.nl

Leo Klein met "Henri"

Staal en tin

Leo Klein, Eygelshoven

 ‘Henri’  valt vooral op door zijn grote massieve abstracte stalen vorm....
De beeldend kunstenaar Leo Klein voelt zich sterk verbonden met de natuur en hij haalt hier dan ook veel inspiratie uit. In zijn atelier verzamelen zich dan ook steeds weer nieuwe collecties vind-spullen die het creatief denkproces aanvullen en invullen. Kunstvrienden en -collectors vergelijken de glooiende lijnen in zijn werk met het landschap en de heuvels van zijn geboortestreek, het Limburgse Heuvelland. 
Bij het introduceren van een nieuwe vorm van het hedendaagse figuratief modernisme liet hij alle herkenbare organische en natuurlijke vormen varen. Terwijl de dominante belijning van het beeld de begrenzing van de dynamische autonomie van het individu in de ruimte opzoekt, onderzoekt de mathematische abstractie van ‘Henri’ tevens de beeldtaal van het gevoel en het onderbewuste…

Symbolisch laat Leo Klein als beeldend kunstenaar ‘Henri’ het futuristische verhaal van de zoektocht naar een betere wereld vertellen!!!


www.atelier-L2.eu

Aris de Bakker met "Dada en Dada Angel"

Acrylaat en brons

Aris de Bakker uit Den Haag

Naar aanleiding van de vluchtelingenstroom in 2015 heb ik deze Dada-beelden gemaakt. Het zijn vriendelijke, dikke mannetjes, die symbool staan voor het gereserveerde ontvangst van de vluchtelingen. De beelden zijn uitgevoerd in een combinatie van acrylaat en brons. Ze zijn  80 cm hoog.

 www.arisdebakker.nl

Jonneke Kodde met "Stijgende Vlucht"

Brons op hardstenen sokkel

Jonneke Kodde, Gelderland

Als kunstenares ben ik bekend van mijn dynamische vogelbeelden. Al meer dan 25 jaar worden mijn beelden gegoten bij Gieterij Kemner in Cuijk.
De Stijgende Vlucht geeft de dynamiek en de rankheid van mijn beelden weer. Een moment van beweging getroffen in brons. Op mijn website staan nog een vijftigtal andere vogelbeelden.

www.JonnekeKodde.com

Stephen Beale met "Wishful Thinking"

Brons

Stephen Beale, Houwerzijl

‘Boetseren met hout’ is een juiste beschrijving van de techniek die ik toegepast heb bij het maken van "Wishful Thinking". Het hele proces vanaf het uitzoeken van geschikte planken, en daarna het meten, zagen, passen, lijmen en dan nog weer vorm geven past heel goed bij mij. Na een goede dag in mijn atelier dacht ik dat ik tientallen van deze ’mannen’ zou kunnen scheppen, en na een slechte dag riep ik luidkeels “nooit weer” !!  

Wishful Thinking is mijn 3de levensgrote man.

Als je langdurig buiten moet zitten, als houten man, in weer en wind is het zeer ‘wishful thinking’ dat je je nog zo positief  ingesteld voelt.  Speciaal voor deze tentoonstelling heb ik van mijn houten denker een bronzen afgietsel laten maken.

 

www.stephenbeale.nl

Duotuin, Tom Mosman en Margriet Essink met "Heimwee 2016"

 

Metaal en verf

Duotuin, Tom Mosman en Margriet Essink,Rotterdam. 

Het actuele vluchtelingenprobleem en de pijn om huis en haard te moeten verlaten is de grondslag voor het beeld ‘Heimwee ‘. Op een grenzeloze kaart die gaat van het Midden-Oosten  tot Engeland staan, metaforisch voor een intiem huiselijk tafereel,  een pictografische voorstelling van een tafel, twee stoelen en een schemerlamp.

www.duotuin.nl

Tineke Thielemans met "Wishful Thinking"

Brons

Tineke Thielemans, Bennekom 

De wereld is een plek waar we met heel velen op leven. Graag zouden we er iets moois van maken, maar dat lukt jammer genoeg niet altijd. Als we allemaal een positieve instelling zouden hebben misschien, maar dat is een droom en een illusie.
Mijn beeld Wishful Thinking laat zien wat de droom van heel veel mensen is. De wereld wordt door mij uitgebeeld als een appel, omdat ik de vorm van de appel mooier vind dan een bol en uiteindelijk is de appel een prachtige vrucht van onze aarde.

Een paar vrouwenbenen stappen van de negatieve wereld, de appel vol met slangen, naar de positieve wereld de prachtige gave appel, waar we zo onze tanden in zouden willen zetten. Ik heb voor de vrouwenbenen gekozen en niet voor de hele vrouw, omdat ik dit gedeelte meer kracht vind uitstralen dan het geheel. 
In mijn werk gebruik ik  dieren om datgene wat ik wil zeggen, nog meer te accentueren. Ook heb ik voor de benen van een vrouw gekozen, want een vrouw moet  heel hard vechten om wat zij wil, te bereiken. Mijn wereld is een wereld vol met symboliek, verrassingen en met humor.

www.tinekethielemans.nl

Hanneke Bots met "Verloren Herinnering"

Glas en hout

Hanneke Bots uit Nijmegen

Glas kan een spel van kleur en vorm opleveren, waardoor er veel te ontdekken valt. Zo ook met herinneringen. Je ontdekt nieuwe aspecten of ziet ze vanuit een ander perspectief. Maar soms ook heb  je pijnlijke herinneringen verdrongen en ben je een stuk van jezelf verloren. Er ontstaan gaten in je hoofd. Je kunt er geen verbinding meemaken.

Hanneke Bots werkt inmiddels al 23 jaar met glas, met vrij werk en in opdracht. Ze exposeert in galeries en musea, soms ook in het buitenland.

www.hannekebots.nl 

 

Maarten Franssen met "Folio"

Gepatineerd brons

Maarten Franssen uit Den Haag

“Folio” is het Italiaanse woord voor blad. De inspiratie om dit beeld te maken waren een aantal  verdorde, gekrulde bladeren, die ik vond tijdens een wandeling tijdens een reis door Italië.  Het ontwerp is gemaakt van metaaldraad, de nerven van een blad, die overtrokken zijn met katoen gedrenkt in gips. De vorm is uiteindelijk vier delen gegoten in brons. De delen van brons zijn in elkaar gelast en gepatineerd met kopernitraat.

www.maartenfranssen.nl

 

 

Henk van den Idsert met "Bevalligheid"

brons

Henk van den Idsert uit Bergen (NH)
(1921 - 1993)

Henk van den Idsert was kunstschilder, tekenaar, beeldhouwer en vervaardiger van mozaieken en houtsnedes. Hij volgde een opleiding aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en werkte in Alkmaar, Amsterdam, en Bergen (Noord-Holland).
Zijn onderwerpen omvatten afbeeldingen van dieren, fiuurvoorstellingen, landschappen, portretten , stillevens en beeldhouwwerken.
Hij hoorde bij de latere generatie van de Bergense School. Hij was lid van het Kunstenaars Centrum Bergen (KCB).

 

In de Beeldentuin Idsert staan 40 stenen, houten en bronzen beelden van hem en ook in hhet Museum Kranenburgh in Bergen is werk van Henk te zien.

 

Marieke Cordesius met "Kraanvogel Strovogel"

brons

Marieke Cordesius uit Den Haag

"Kraanvogel Strovogel"

In mijn werk maak ik veel vogels in  brons 
muzikaal, mensvogels.
Vogels bestuderen vanuit mijn stadstuintje; ze geven vrijheid. 
Een gevleugeld woord, de Muze en inspiratie laten mij nooit in de steek.
Deze Kraanvogel Strohalm symboliseert de Muze en de Passie voor vogels.
Ik werk vrij en in opdracht.

website Marieke Cordesius

Marianne Houtkamp met "Uhuru"

brons

Marianne Houtkamp uit Laren (NH)

"Uhuru"

Uhuru betekent vrijheid.(swahili). De Samburu die ik heb afgebeeld is een semi nomadengroep uit Noord Kenia. De Samburu is verwant aan de de Masai, een herdersvolk. Ze hebben niet alleen runderen maar ook schapen, geiten en kamelen. Ze wonen in een " manyatta" (dorp). In hutten, gemaakt van takken en uitwerpselen van het vee. De Samburu leeft van melk dat gemengd is met bloed en men eet alleen vlees bij belangrijke gebeurtenissen.

De samburu wordt ook wel "vlindervolk " genoemd. De vrouwen zijn ware kunstenaars in het vervaardigen van sieraden van kleine kralen.
De Samburu is een trots volk dat hun cultuur probeert te bewaren.

website Marianne Houtkamp

 

 

 

 

 

 

Loading...
Loading...