Exposities en optredens in het Pakhuis

 

 EXPOSITIES EN OPTREDENS 2024 IN HET CULTUREEL TREFPUNT "PAKHUIS"
(voor geplande exposities en reeds plaatsgevonden exposities scroll omlaag)
[Wanneer u een expositie wilt bezoeken kunt u uw auto gratis parkeren op de Waaistraat
(Loswal) aan de Maas, ter hoogte van de kerk met de twee torens. U loopt dan vanaf de oude toren, via het Kerkhofpark, Beeldentuin en Heemtuin naar het Pakhuis]
___________________________________________________________________________________________________________________________ 

Op zaterdag 3 en zondag 4 augustus 2024 van 12.00 tot 17.00 uur 
exposeert Cor Willems in het Pakhuis 

“What a wonderfull world” zong de Amerikaanse zanger Louis Armstrong jaren geleden. 
Door veel verschillende oorzaken, verharding van de maatschappij, oorlogen en bijvoorbeeld milieuvervuiling,  is de wereld minder “wonderfull” geworden. Als U toch even wilt ontsnappen aan deze werkelijkheid kom dan de schilderijen van Cor Willems bekijken. Nostalgie en romantiek worden hier vakkundig met een humorvolle knipoog weergegeven.
De werken laten de beschouwer glimlachen.
Cor schildert zijn realistische schilderijen met acryl- of olieverf op doek of houten paneel. Veel van de beeltenissen komen van mensen en dieren van het platteland en de natuur.
Van landschappen uit deze streek, waar Cor is opgegroeid, tot het nostalgische portret.
Uitzonderingen bevestigen de echter de regel, enkele “serieuze” werken die met de dagelijkse realiteit te maken hebben ontbreken niet. U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. In overleg neemt Cor ook opdrachten aan. Zie daarvoor ook de website www.corwillems.net

_________________________________________________________________________

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2024 van 12.00 tot 17.00 uur 
exposeerden Diny Lamers en Beppe Vermeent in het Pakhuis
 

Beppe en Diny hebben elkaar 30 jaar geleden ontmoet bij schilderlessen in een Kunstencentrum. Doordat de werkstukken op les vaak niet af waren zijn ze dit thuis samen gaan doen. Sinds die tijd zijn ze bevriend, schilderen samen en hebben vele schilder- en tekencursussen en workshops gevolgd in allerhande technieken. Het experimentele en intuïtieve verbindt hen maar verder hebben ze een eigen stijl ontwikkeld.
Beppe Vermeent: Thema: Water, Kleurencompositie in blauw 
De schilderijen van Beppe ontstaan door een gedachte aan de natuur, vaak met water. Door dit uitgangspunt te visualiseren ontstaat beweging en vervloeien de kleuren. Haar kleurenpalet is ingetogen en de hoofdkleur is blauw omdat zij zich in die kleur het beste kan uiten en terugtrekken. De tegenstellingen in de natuur en in haarzelf komen terug in de schilderijen door de techniek van vervagen en toevoegen. Soms is het een uitdaging om tot een harmonieus schilderij te komen. Schilderen is voor haar belangrijk omdat ze haar emoties erin kan uiten. Vaak is het resultaat ingetogen en mediatief. 
Diny Lamers : Thema: Expressie in kleur
Het werk van Diny is sprekend van kleur en vorm. Ze werkt altijd met olieverf en graag in vele laagjes waardoor er reliëf ontstaat. Haar palet is samengesteld uit de primaire kleuren met veel oranje en geel waar ze vrolijk van wordt. Vanuit intuïtie begint ze met een kleur voor de achtergrond, vervolgens een willekeurige toets verf waardoor de dialoog met het doek en de verf begint. Schilderen, kijken, toevoegen, weglaten, het doek draaien. Als er een “mooie” achtergrond is, volgt verdieping en nuancering. Het resultaat is uitbundig, abstract en soms figuratief. 
Regelmatig maakt ze uitstapjes naar realistisch fijnschilderen met olieverf op kleine paneeltjes of zwart/wit tekeningen waar ze zich helemaal in kan verliezen. 

________________________________________________________________________

 

Op donderdag 6 juni 2024 was er een concert van Claudia Y Manito, Paraguayaanse harp flamingogitaar & zang in het Pakhuis.
 
meer info: klik hier

 

_____________________________________________________________________

Op zaterdag 15, zondag 16, zaterdag 22 en zondag 23 juni 2024 van 12.00 tot 17.00 uur 
exposeert Frédérique Bijl met de expositie "Waar ben je thuis"in het Pakhuis
 

 

In de twee weekenden voor en na de langste dag is in Pakhuis, Cuijk de expositie Waar ben je thuis? te zien.
Kunstenaar Frédérique Bijl verkent een actuele vraag. Veel mensen zijn op de vlucht en zoeken naar manieren om een nieuw thuis te vinden. Ook eenzaamheid is een maatschappelijk vraagstuk en onze relatie met de leefomgeving en de natuur verliezen aan kwaliteit. Dat verlangen naar thuis, erbij horen en identiteit zijn zichtbaar en voelbaar in haar beeldtaal over stenen en nesten. De diverse druktechnieken en mixed media geven een gelaagde huid en transparantie waardoor de kijker een binnenwereld wordt ingezogen. Als we mensen zouden openmaken, dan treffen we landschappen aan. 

Over de kunstenaar
Frédérique Bijl (1964) noemde als kind giraffes hijskranen en spon uit een schapenvacht haar jas. Ook later bleef zij zich verwonderen over de mens in zijn omgeving en de wisselwerking tussen binnen- en buitenwereld. Haar kijken werd verder gevoed door haar opleiding tot docent en haar studie geografie.
Tegenwoordig beweegt zij in Nederland en Spanje als kunstenaar, docent, trainer en toezichthouder in de driehoek gedrag, ruimte, kunst. Frédérique onderzoekt in haar kunstwerken de relatie tussen het zichtbare en onzichtbare. Haar verbeeldingskracht geef zij vorm in beeld en taal; het zijn leestekens in het landschap.

https://www.frederiquebijl.com

Noot voor de redactie: Voor alle informatie, extra beeldmateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Frédérique Bijl, 06-51737690, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

____________________________________________________________________________________________________

Op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2024 van 12.00 tot 17.00 uur 
exposeert Floor van Buuren in het Pakhuis

Ontdek het werk van Floor van Buuren, een nieuwkomer in de wereld van de beeldende kunst, tijdens haar eerste expositie genaamd ARTSPIRATION. 
“Voor mij is kunst een creatieve ontdekkingstocht, waarbij ik inspiratie haal uit alledaagse dingen. Of het nu de rust van de natuur is, de levendigheid van sport, opvallende kleurcombinaties of strakke architectuur, alles kan mijn schilderijen beïnvloeden. Ik hoop dat mijn kunst anderen aanspreekt en inspireert.”

Floors creatieve bronnen zijn heel divers. Haar abstracte werken, met als basis acrylverf en water, laten haar veelzijdigheid zien, variërend van kleurrijke composities tot ingetogen monochrome stukken.

 

___________________________________________________________________________________________________________________ 

  Op zaterdag 18, zondag 19 en maandag 20 mei 2024 (Pinksterweekend)
 van 12.00 tot 17.00 uur 
exposeerde Betsy Klabbers uit Mook in het Pakhuis

Sinds een jaar of vijftien is Betsy Klabbers vrij intensief aan het schilderen. 
Ze volgde een klassieke schilderopleiding en daarna heeft ze zich eerst gestort op het afbeelden van stillevens.
Op een gegeven moment heeft ze het linodrukken ontdekt en in coronatijd deed ze dit naast het kopiëren van werken van door haar bewonderde schilders. Inmiddels is ze vooral bezig met portret- en model schilderen; zij het dat andere technieken en onderwerpen haar nog steeds erg boeien. 
Betsy vindt het belangrijk dat wat ze afbeeldt een zekere vormvastheid vertoont. Vervolgens richt ze zich op kleurgebruik en toets. Ze prefereert een losse toets waarbij de kwaststreek zichtbaar mag zijn.

Tijdens de expositie in het Pakhuis te Cuijk laat ze portretten, stillevens en linodrukken zien. Behalve bij de linodrukken werkt Betsy niet naar foto. 

 

____________________________________________________________________________________________________________________

Op zaterdag 4 en zondag 5 mei 2024
 van 12.00 tot 17.00 uur 
exposeert Corjo Disveld in het Pakhuis

Sinds een aantal jaren aquarelleer ik, en dat doe ik met veel enthousiasme. Aquarelverf ervaar ik als een heel fijn medium. Het past me. Ik houd van het vloeiende, het transparante. Van het spelen met water en verf. Naast het ‘klassieke’ aquarelleren vind ik het ook leuk om uitstapjes te maken zoals het gieten met aquarelverf. En het gebruik van oliepastel en inkt.
Ondanks de afwisseling in onderwerpen en gebruikte technieken is mijn stijl  herkenbaar.
Mijn werken zijn sferisch, ze hebben over het algemeen een wat zachtere, soms zelf fluweelzachte  uitstraling. Andere kenmerken die ook wel genoemd worden zijn ruimtelijk, balans en eenvoud.
Ik vind het fijn om thema’s uit de natuur te schilderen. Mijn werken zijn realistisch tot semi-abstract.

 

 ______________________________________________________________________________________________________________________

Op zaterdag 20, zondag 21, zaterdag 27 en zondag 28  april 2024
alle dagen van 12.00 tot 17.00 uur 
exposeert Theodoor Peters in het Pakhuis

Theodoor Peters, geboren 1950 te Ven-Zelderheide, Limburg, Nederland.
Sinds 1970 werkzaam als beeldend kunstenaar. Aanvankelijk werkte hij uitsluitend met hout. Vanwege de natuurlijke schoonheid en de warme uitstraling is dat ook altijd zijn favoriete materiaal gebleven. Toch is hij zich in de periode van 1995 tot heden ook gaan toeleggen op het maken van bronzen beelden.
Maar uit alle objecten, of ze nu van hout zijn of van brons, blijkt dat de mens een voortdurende inspiratiebron voor de kunstenaar is. Kenmerkend voor al zijn beelden zijn de ranke, fragiele gestalten, zonder gezicht. De kunstenaar is vooral gefascineerd door de expressiviteit van de gestalten, die hij uitbeeldt.  Naast de ranke, slanke beelden heeft hij  een nieuwe stijl ontwikkeld, met ronde,  gebogen vormen. De vaak - aangrijpende - menselijke emoties probeert hij tot uitdrukking te brengen in de vorm.

Sinds 2019 werkt hij weer voornamelijk met hout. Levensgrote houten beelden, veelal met acryl beschilderd, soms dramatisch, maar in veel gevallen vol humor. Telkens als de kunstenaar aan een kunstwerk begint, beschouwt hij dat als een geweldige uitdaging, een avontuur met onbekende afloop. Hij vindt het belangrijk om tijdens het creeeren van zijn werken zo vrij mogelijk te zijn. Dat biedt hem de ruimte om zich als kunstenaar te blijven ontwikkelen. Maar uiteindelijk is het de respons van het publiek dat hem motiveert om steeds weer aan iets nieuws te beginnen.. 

Sinds 2010 schildert hij ook, voornamelijk abstract. Aan de schilderijen geeft hij een bijzonder effect door het doek niet alleen met verf, maar ook met tin, te bewerken..

Exposities in binnen- en buitenland, o.a. Schloss Moyland, Till-Moyland , Baden-Baden, Bremen, Osnabruecke, Dordmund, Kevelaer, Rees, Kleve (D),  Antwerpen (B), Rotterdam, Groningen, Arnhem, Assen, Eindhoven, Museum Petershuis Gennep,  Bunnik, Doorn, Enschede en nu Cuijk.

 

 

____________________________________________________________________________________________________________________________ 

Op zaterdag 13 en zondag 14 april 2024
alle dagen  van 12.00 tot 17.00 uur 
exposeerde Annet Poelen in het Pakhuis

Annet is altijd al creatief bezig geweest. Nadat ze de Mode & Kleding opleiding in Tilburg heeft afgerond heeft ze nog een periode op de kunstacademie in Arnhem gezeten. Vervolgens is ze verder gevormd door cursussen en workshops die ze heeft gevolgd.
“Als gewoon, bijzonder wordt. Een mooie beleving met kunst op maat. Mooie objecten creëren met dat wat er rond ons zichtbaar en vindbaar is. Het bijeenbrengen van verschillende materialen en technieken - ook digitaal - is onderdeel van mijn beeldtaal, waarbij intuïtie, spiritualiteit en natuur een belangrijke rol speelt. Het creëren van kunst, het visualiseren, selecteren, vormgeven, vervolmaken, presenteren, dus het hele proces daar word ik heel blij van.
Ik laat je graag meer zien op mijn website www.apart60.nl
Ze maakt beelden, kandelaars, portretten. Op dit moment is ze veel bezig met alles rondom herinneringen zoals herinneringsbeelden, herinneringsdozen/boeken en herinneringsaltaartjes.

 

 _________________________________________________________________________

Op zaterdag 9, zondag 31 maart en maandag 1 april 2024
alle dagen van van 12.00 tot 17.00 uur 
exposeerde ToPé ontmoet Julia Margaret Cameron

In het komende paasweekend exposeert de Overasseltse kunstenaar ToPé in het Pakhuis in Cuijk een nieuw serie werken in gemengde techniek, geïnspireerd door de foto’s van fotografe Julia Margaret Cameron. Daarnaast toont hij een aantal ‘portret-objecten’ van gerecycled materiaal. ToPé (1953) is al een leven lang kunstenaar. Hij observeert mens, cultuur en natuur en, aan de hand van die observaties, creëert hij grafisch werk, schilderijen en objecten. Zijn werk is telkens weer anders. Soms abstract, soms figuratief. Maar altijd is hij op zoek naar verbinding tussen mens en materiaal, tussen historie en het onherroepelijke heden. Hij laat zijn verbeelding spreken en zoekt de dialoog met de kijker. Hij zorgt er voor dat die kijker uitgedaagd wordt om de achterliggende gedachten te ontrafelen. Over de vragen die hij met zijn werk oproept mogen de beschouwers, wat hem betreft, gerust even nadenken. Tijdens zijn studie aan de Kunstacademie maakte hij bij het vak Fotografie kennis met het werk van de Engelse fotografe Julia Margaret Cameron (1815-1879).Hij was meteen onder de indruk van haar portretfoto’s en nam zich voor ooit een serie te maken gebaseerd op die portretten. Deze serie, van werken in gemengde techniek, is tijdens de paasdagen voor het eerst in Nederland te zien tijdens de expositie in het Pakhuis in Cuijk. Daarnaast toont ToPé een verrassende serie ‘portret-objecten’ van gerecycled materiaal. 

_____________________________________________________________________________________________________________________

Op zaterdag 23 en zondag 24 maart 2024 was er de  
expositie en verkoop schilderijen Irene Hijl-Schifferstein
in het Pakhuis. Opbrengst €. 2965,= is bestemd voor het KWF.

_________________________________________________________________________

Op zaterdag 9 en zondag 10 maart 2024
van 12.00 tot 17.00 uur 
exposeerde Patrick Sterckx in het Pakhuis

In het Pakhuis in Cuijk exposeert in het weekend van 9 en 10 maart de Gennepse kunstenaar Patrick Stercks. Patrick heeft een eigen stijl, die zeer de moeite waard is om te komen bewonderen.
Zijn werk is veel zwart-wit en een beetje kleur. Zijn inspiratie komt met name van de surrealisten. Belangrijk is in bijna iedere tekening of schilderij weer opnieuw het detail. Niet alleen de tekening als geheel maar de vaak kleine details maken dat er in ieder werk weer opnieuw veel te ontdekken is.
Het werk is een vertekening van een andere realiteit. Het onbegrijpelijke visueel maken in een eigen geheel eigen stijl, eigenzinnig, fantasierijk en humoristisch. Goede verhoudingen en een evenwichtige verhouding vormen de basis voor het uitwerken van het geheel.
Patrick werkt niet alleen op het platte vlak, maar zijn werk is ook terug te vinden in beschilderde kastjes, die in de ruimte een nadrukkelijke plaats innemen.
Patrick heeft in het verleden o.a. ook geëxposeerd in Museum Het Petershuis in Gennep.

_________________________________________________________________________

Op zaterdag 2 en zondag 3 maart 2024
exposeerden Helma Nielen, Jacqueline Roelofs en Henri Elbers in het Pakhuis
 

Helma Nielen woont in Katwijk en is al zo’n 6 jaar bezig om alle facetten van het vilten te ontdekken. Textiel is een materiaal dat haar altijd heeft geboeid maar het werken met wol, zijde, water en zeep heeft haar bijzondere aandacht gekregen. De laatste jaren heeft zij diverse cursussen gevolgd om de mogelijkheden en verschillende technieken van het vilten te ontdekken en toe te passen. Ontwerpen worden bedacht en uitgewerkt en daarna omgezet tot een werkstuk. Het vilten zelf is een ontspannende bezigheid, het proces van wol bewerken met water en zeep en daar creaties mee maken blijft verbazen. Tijdens de expositie laat Helma een collectie zien van sjaals en bijbehorende tasjes onder de titel Blue Waves. 

Jacqueline Roelofs  woont en werkt in Haps. Zij uit zich al verschillende jaren op het beeldend vlak door middel van keramische vormgeving. Zij gebruikt daarvoor chamotte klei, oxides, pigmenten en glazuren. Momenteel werkt zij ook met roestige spijkers en sleutels, geïnspireerd door Afrikaanse afgodsbeeldjes. Hierdoor wordt er duidelijk een boodschap uitgedragen. Daarnaast is zij met het hedendaagse thema tatoeages aan de slag gegaan. Aanpassingen aan de mens die een persoonlijke uitstraling met bijbehorend verhaal kunnen uitdrukken en daarbij  mag het soms een beetje schuren. 

Henri Elbers woont en werkt in zijn atelier in Katwijk. Daarnaast is hij werkzaam als intermediair voor basisscholen en ontwikkelt projecten voor het kunst- en cultuuronderwijs. Het werk van Elbers is net zo veelzijdig als de werkstukken van kinderen die hij op scholen ontmoet. Formaat, materiaal en onderwerpen zijn zeer divers en vaak worden verschillende materialen gecombineerd. Op dit moment zijn het cirkels die hem fascineren. De cirkels staat voor perfectie, gemeenschap, eenheid, oneindigheid en vriendschap. Dit wordt nog versterkt door de vele kleine vormpjes waaruit de cirkels zijn opgebouwd.

 

 ________________________________________________________________________________________________________________________

 Op zaterdag 3 en zondag 4 februari 2024
exposeerde Tilly Mulders in het Pakhuis

Tilly Mulders schildert intuïtief; ze neemt een doek, brengt verf aan zonder vooropgezet plan, neemt afstand en gaat verder net zo lang tot ze denkt: zo is het goed, nog meer toevoegen heeft  geen meerwaarde. Het resultaat is vaak verrassend voor haar zelf en de toeschouwer; vrolijk van kleur, mooie compositie, vaak met een vleugje humor.

In 2013 is ze begonnen met portretschilderen, een totaal andere techniek. Een portret moet nl. lijken; toch  probeert ze er altijd een vrolijke en creatief tintje aan te geven. www.tillymulders.exto.nl

 

 __________________________________________________________________________________________________________________

 Op zaterdag 13 en zondag 14 januari 2024
exposeerde Diny van der Aalsvoort in het Pakhuis 

Diny tekent en schildert al jaren. Nadat ze in Woerden kwam wonen volgde ze in de jaren 1996 tot en met 2015 teken- en schilderlessen bij Corien Kuyper. Van september 2015 tot september 2018 deed ze de Nieuwe Akademie Utrecht (NAU). Ze exposeerde in de Openbare bibliotheek van Kamerik (2019) en Woerden (2020-2023). In de hal van het Antonius ziekenhuis van Woerden had ze in 2021 een solo-expositie evenals in het Dijklander ziekenhuis te Purmerend (2022), Het Baken in Woerden (2022), Museum De Knoperij in Montfoort (2023) en de Pauluskerk in Breukelen (2023). Voor haar schilderijen werkt ze met gemengde technieken op papier: in een combinatie van tekenen, schilderen en collages van bewerkt papier werkt ze sociale situaties uit. De ideeën voor haar werk komen uit de krant en uit reisverhalen. Zij is lid van Kunstkring Woerden. Haar werk staat op: www.kunstkringwoerden.nl  Voor vragen over haar werk is zij bereikbaar per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

_______________________________________________________________________________________________________________________ 

2023
_______________________________________________________________________________________

Op zaterdag 16 en zondag 17 december 2023 
exposeerden  Christian Lucas (tekeningen) en David Polman (gedichten) in het Pakhuis
met als thema "SAMEN ALLEEN" 

Vijf weken lang fietste Ted dwars door Engeland, samen met haar trouwe hond Bibi en haar autistische broer Christian. Ze schreef er het boek Samen Alleen over dat je een kijkje geeft in deze fietsreis, hun gezamenlijk opgroeien in een groot gezin met pleegkinderen en de bijzondere wereld van autisme.
Vastberaden probeert Christian in de onvoorspelbaarheid van de reis vast te houden aan zijn eigen structuren. Door zijn bed in de tent eerst op te maken, voordat hij het kan inpakken in zijn fietstas. Of door op het lange, natte gras toch keurig de ‘tafel’ te dekken. Vaak fietsen ze in stilte, omdat gezellig kletsen voor Christian helemaal niet gezellig is. Het zorgt voor een intens gevoel van eenzaamheid in het samenzijn, maar tevens voor bijzondere momenten als er heel voorzichtig oprechte verbinding ontstaat.
Eventueel een van onderstaande citaten uit het boek:
‘Ik ga je missen als we thuis zijn, Chris. Jij mij ook?’
Hij wiebelt op het muurtje en kijkt me schichtig aan. ‘Misschien een heel klein beetje, Ted.’
of dit citaat:
‘En terwijl de tranen over mijn gezicht rollen, vraag ik me af waarom ik eigenlijk zo verdrietig ben. Want wat is het hier mooi. Wat zijn we samen iets prachtigs aan het doen. Maar ik weet wel waarom ik me zo leeg en alleen voel. Ik zou het zo ontzettend graag even delen met iemand die hetzelfde voelt.’

Christian maakte prachtige tekeningen in het boek die op 16 en 17 december in het Pakhuis in Cuijk te bewonderen zijn. Hij exposeert samen met David Polman die mooie, bijzondere gedichten schrijft.

Tijdens de expositie wordt dagelijks om 13:30 en 15:00 passages uit het boek en gedichten voorgelezen en natuurlijk kunt u een gesigneerd exemplaar van het boek Samen Alleen aanschaffen.  Wil je vast een voorproefje? Kijk dan op www.tedtoussaint.nl

 

____________________________________________________________________________________________________________________________

Op zaterdag 2 en zondag 3 december 2023 
exposeerde Mariet van Hövell tot Westerflier in het Pakhuis

De schilderijen en tekeningen van Mariet van Hövell behoren tot het realisme. Daarbij voegt zij duidelijk wat extra’s toe aan haar onderwerpen. Dit persoonlijke zit in de keuze van alle vormen en in het combineren ervan tot een compositie. Bij de stillevens in olieverf gaat het daarbij om de keuze van de voorwerpen die vaak worden aangevuld met bijvoorbeeld vruchten.

Bij de tekening in potlood op papier gaat het om natuurvondsten. We zien daarin alle seizoenen terug en een veelheid van takken, bladeren zaden en ook wel bloemen. Het licht speelt steeds een bijzondere rol.

Zij begon jaren geleden met het schilderen van landschappen in Frankrijk en Italië. Later gingen de vele natuurvondsten en de bijzondere voorwerpen in stillevens steeds meer haar belangstelling opeisen.

Het werk is te zien op haar website : www.marietvanhovelltotwesterflier.nl  De website is ook zichtbaar op uw mobiele telefoon. Let daarbij op de afdeling “Recent werk”. 

___________________________________________________________________________

Op zaterdag 18, zondag 19, zaterdag 25 en zondag 26 november
exposeerde BIK (Bewegen in Kunst) in het Pakhuis.
BIK staat voor een samenwerking van vijf vrouwen, die elkaar hebben leren kennen tijdens hun opleiding op de academie in Arendonk. Binnen deze samenwerking werken zij aan gezamenlijke projecten en organiseren gezamenlijke exposities.

Het verrassende is dat zij diverse kunstdisciplines vertegenwoordigen:

**Annie Lavrijssen de Haan is textiel kunstenaar,
**Desiree van der Meijden is beeldend kunstenaar,
**Karin Minten houdt zich bezig met monumentale werken,
**Wilma Frederix maakt keramische objecten en
**Tineke van den Eerenbeemd is beeldend kunstenaar en edelsmid.

Hun gezamenlijke expositie in het Pakhuis pakt verrassend uit: dus loop zeker op een van de genoemde dagen binnen en maak kennis met de vijf kunstenaars en hun werk.

 

_____________________________________________________________________________________________________________________ 

Op zaterdag 4 en zondag 5 november 2023 
van 12.00 tot 17.00 uur et Teunissen en Ernst van Raaij in het Pakhuis


    

 

_______________________________________________________________________________

Op zaterdag 21 en zondag 22 oktober 2023 
exposeerde fotoclub "Gespot" in het Pakhuis

 Als je wilt dat iemand langer naar je foto kijkt, dan zal je moeten proberen om de aandacht van de kijker naar je foto te trekken. De kunst is om de kijker dan ook verder in de foto te laten kijken zodat de kijker de aandacht vasthoudt. Hoe maak je zo’n foto die een wow-effect heeft. Daar kunnen verschillende factoren voor zorgen. Het is natuurlijk ook heel persoonlijk wat iemand mooi of interessant vindt in een foto. 
Mochten wij n.a.v. bovenstaande jouw nieuwsgierigheid gewekt hebben, bezoek dan zeker de expositie op 21 en 22 oktober van 12.00 tot 17.00 uur in het Pakhuis te Cuijk.  

De fotoclub “Gespot” bestaat uit 12 actieve leden, die regelmatig onderweg zijn voor het vastleggen van objecten en of situaties, waarbij creativiteit centraal staat. Het is niet altijd de kunst om iets ongewoons vast te leggen, maar door soms iets gewoons op een ongewone manier vast te leggen, maakt dat wij als fotomaatjes uit onze comfort zone moeten komen en blijven we ons ontwikkelen. 
Zo treffen we elkaar maandelijks om elkaars foto’s te bespreken, die we op basis van thematische opdrachten hebben gemaakt. Hierbij zijn naast de creativiteit, de technische kant van de foto ook de vorm van nabewerking onderwerp van gesprek. Behalve de maandelijkse opdrachten hebben we tussendoor ook nog dagjes uit zodat we er samen op uit trekken. Onlangs hebben we ook nog ons jaarlijks weekend in het mooie Limburg doorgebracht.
 www.facebook.com/fotoclubgespot

  _______________________________________________________________________________________________________________________ 

Op zaterdag 16, zondag 17, zaterdag 23 en zondag 24 september 2023 
exposeerde Bram Janssen in het Pakhuis met digitale foto's
 

Bram Janssen is een veelzijdige beeldend vormgever, die de gave heeft de wereldse zaken op een bijzondere eigenwijze manier te zien. Zijn werk, waarvan zijn fotografische en digitaal bewerkte beelden een belangrijk aandeel vormen, kan zonder twijfel het predicaat “kunst” krijgen.
Bram is 27 jaar en is erin geslaagd om van zijn autistische denk vermogen (TSC) onbewust zijn kracht te maken. Bram kijkt “out of the box”.
Hij geeft een persoonlijke invulling aan fotografische kunst en gaat daarbij voorbij aan algemeen geaccepteerde regels over lichtgebruik, compositie. Juist door hiervan af te wijken krijgen zijn foto’s een fascinerende zeggingskracht waardoor je als kijker afvraagt waar je naar kijkt. Veel beelden laten je niet los en nodigen uit om diepgang te zoeken

 

_________________________________________________________________________________________________________ 

Op zondag 3 september 2023 tijdens Cultuur aan de Maas
exposeerden diverse kunstenaars uit Cuijk in het Pakhuis met het thema "SURPRISE"

In 2023 hebben een zestal kunstenaars uit Cuijk een nieuw platform opgericht onder de naam ‘Land van Kunst’.
Ondanks het feit dat ze een diverse achtergrond hebben en allen een andere discipline vertegenwoordigen, hebben ze een gezamenlijk doel: kunst voor een grotere doelgroep toegankelijker maken.
Tijdens ‘Cultuur aan de Maas 2023’ presenteerde deze groep zich met een gezamenlijke expositie in het Pakhuis in Cuijk (Kerkstraat 12, 5432 DS Cuijk) van 12.00 tot 17.00 uur.
Onder het thema ‘Surprise’ kon je kennismaken met de diversiteit van dit kunstenaarscollectief.
Sasja Cappendijk / Tineke van den Eerenbeemd / Akki Holla/Jan Bastiaans / John van Schipstal / Louis Storms

 

________________________________________________________________________________________________________________________ 

Op zaterdag 19, zondag 20, zaterdag 26 en zondag 27 augustus 2023
exposeert Louis Storms in het Pakhuis met het thema "VARIATIE"

Zijn leven lang is Louis Storms bezig met allerlei diverse vormen van kunst.
Beeldhouwen, glasfusen, ijzeren objecten, keramieken of combinaties van diverse technieken. Meerdere mozaïek objecten in combinatie met ijzer zijn in het land terug te vinden. Daarnaast geeft hij in eigen beheer boekjes met verhaaltjes of gedichtjes uit en maakt hij verhaaltjes in een doosje.

Deze expositie bestaat uit objecten van keramiek in combinatie met ijzer, hetgeen vaak een verassende uitstraling laat zien onder de titel "VARIATIE"

De verassing van het uiteindelijke resultaat is voor Louis de belangrijkste drijfveer om zich voortdurend te vernieuwen in zijn werk. Wat ogenschijnlijk niet bij elkaar past, blijkt in de nieuwe combinatie vaak op z’n minst een glimlach op te roepen bij de bezoekers van zijn exposities. 

_____________________________________________________________________________________________________________________________

 Op zaterdag 5 en zondag 6 augustus 2023
exposeert Kareem Hameed in het Pakhuis  

Kareem is afkomstig uit Irak waar hij chemical engineering en kunst studeerde. In Nederland pakte hij zijn grote passie opnieuw op. Kareem haalt zijn inspiratie uit de natuur, uit het beleven, de ziel en uit gedachten. Hij ervaart schoonheid in grote en kleine dingen,  en zeker ook van werk van andere kunstenaars. Het is een bijna organisch, magisch proces dat leidt tot zijn schilderijen. Als men vraagt wat een schilderij betekent, dan zegt Kareem dat je niet alles hoeft te ‘weten’, maar wel dat je kunt leren hoe je kunst kunt voelen, hoe je ervan kunt genieten, zomaar.  

De laatste serie schilderijen weerspiegelt zijn leven in Nederland. Dat leven is mooi, intens en waardevol. Door intense kleuren te gebruiken geeft hij uiting aan zijn gevoelens. Heeft hij zichzelf uitgedaagd om uit zijn comfort te stappen. Kareem wil zich blijven ontwikkelen, niet stilstaan. Zijn hand doet niet altijd wat hij wil, maar door op zoek te gaan naar zijn diepste zielenroerselen ontstaan deze intense, explosieve schilderijen.

 

________________________________________________________________________________________________________________________ 

Op zaterdag 22, zondag 23, zaterdag 29 en zondag 30 juli 2023
exposeerde Loes Oosterveen uit Cuijk in het Pakhuis 

Unstoppable 

 Loes Oosterveen exposeert in het Pakhuis met schilderijen en papieren objecten. Tien jaar geleden was ze hier ook te zien; toen met alleen haar schilderijen. Ondertussen heeft Loes niet stilgezeten. Haar werk krijgt steeds meer een eigen signatuur. Ze schildert veelal met acryl, maar ook aquarel, krijt en zand krijgt vorm in haar schilderijen. De schilderwerken stralen vaak een kinderlijke vrolijkheid uit. Kleuren spelen een belangrijke rol. Inspiratie komt uit het leven, de natuur, onze omgeving.

 “Elk voorjaar word ik opnieuw geraakt door de kleuren die de natuur ons geeft. Na de grauwe winterperiode, komen de eerste kleuren weer uit de grond in de vorm van bloemen. Die verwondering probeer ik in mijn werk te leggen. Een onmogelijk streven, maar je moet jezelf uit blijven dagen toch!”

Haar papieren objecten krijgen nu ook een plek in deze expositie. De objecten ontstaan uit nieuwsgierigheid. Hoe kan je een plat stuk papier vormen tot een 3-dimensionaal beeld. Veelal gebruikt Loes hiervoor papier dat anders weggegooid zou worden. Opvulmateriaal, kranten, kadopapier, alles wat je zomaar in handen valt. Om het beeld te beschermen, gebruikt Loes een textielverharder. Zo blijft het lang goed. De objecten lijken uit een verhaal ontsnapt, of zo je wilt, je kan er een verhaal bij bedenken. Zoals bij de wolkenvangster, een figuur gemaakt van eierkarton met boven haar hoofd een wolk van alpacawol. Haar uitgestrekte armen lijken de wolk te vangen. Het beeldje unstoppable geeft de naam aan deze expositie. Een figuurtje met een last op haar schouders. Als je haar aanraakt, wiebelt ze, maar ze komt uiteindelijk weer op haar pootjes terecht. 

__________________________________________________________________________________________________ 

Op zaterdag 3, zondag 4, zaterdag 10 en zondag 11 juni 2023
exposeert Tineke van den Eerenbeemd uit Cuijk in het Pakhuis 

De basis van mijn creativiteit is gelegd in mijn jeugd. Gedwongen door de sobere omstandigheden van het gezin waarin ik opgroeide wist ik van "niets.... iets" te maken.

Naast mijn baan en het opvoeden van mijn kinderen, ontwikkelde ik mijn talenten door het volgen van opleidingen en  cursussen op velerlei gebied: textiele werkvormen, etsen, aquarelleren, boetseren, brons gieten, beeldhouwen, edelsmeden.......

Ik leerde met steeds meer materialen te werken en deze te combineren. Het edelsmeden greep me dusdanig aan dat ik de 4-jarige opleiding vakopleiding  in Schoonhoven ben gaan volgen om het vakmanschap onder de knie te krijgen.

Na afronding van de vakopleiding edelsmeden, waar ik technisch en heel precies heb leren werken, zocht ik nieuwe uitdagingen-vooral op het gebied van vormgeving. Het werd de academie voor de Schone Kunsten in België, afdeling Mixed Media. Inmiddels heb ik deze afgerond en ben ik verder gegaan met de opleiding Project Atelier, om me verder te bekwamen.

Als kunstenares vind ik mijn inspiratie in alledaagse objecten in mijn omgeving. het meest inspirerend vind ik ontmoetingen met mensen, wie is die persoon, wat past bij bij hem/haar?  
Ik ben niet gauw tevreden, zoek nieuwe uitdagingen en blijf grenzen verleggen. Ik houd van speelse vormen en probeer altijd een vleugje humor in mijn werk te verwerken. Van nature ben ik een optimistisch mens en wil dit ook in mijn werk tot uiting brengen.                                         
Lef, passie en nieuwsgierigheid zijn mijn drijfveren.
Ver
rassend, speels en persoonlijk. 

_________________________________________________________________________________________________________________________ 

 Op zaterdag 27, zondag 28 mei en maandag 29 mei (tijdens de Pinsterdagen)2023
exposeert Nelly van Leur in het Pakhuis 

Nelly van Leur is een landschapsfotograaf uit Nederland die gespecialiseerd is in het vastleggen van de schoonheid van de natuur door haar lens.
Ze heeft een uniek talent voor het maken van verbluffende composities die de natuurlijke landschappen om haar heen laten zien. 
De foto's van Nelly staan bekend om hun gebruik van licht en kleur, die ze gebruikt om sfeer in haar foto's te creëren.
Haar werk bevat vaak serene en vredige taferelen, maar ze is ook in staat om de kracht en het drama van de natuur vast te leggen wanneer deze op zijn meest intens is. 
Enkele van de meest populaire foto's van Nelly van Leur zijn foto's van de zonsopkomst aan de Maas, maar ook bosfotografie en landschappen. Al met al is Nelly een fotograaf wiens werk de schoonheid van de natuur vastlegt op een manier die zowel adembenemend als inspirerend is.

 

____________________________________________________________________________________________________________________________ 

Op  zondag 21 mei 2023 (tijdens het Plattelandsrondje)
exposeerde Jan Bastiaans met nog nooit in Cuijk vertoonde werk in het Pakhuis 

Bij deze expositie toont Jan zijn schilderijen die nog nooit eerder te zien waren in Cuijk. 
Hij begint met een leeg doek en een leeg hoofd. 
De schilderijen in combinatie van mixed media en acrylverf hebben veelal een abstract, abstract figuratief of organisch karakter. 
Het is vrij en experimenteel werk, door de verschillende materiaalsoorten en acrylverf ontstaan er spontaan vaak dynamische composities die hij verder uitwerkt.
Hij gebruikt nooit een penseel, maar gebruikt daarvoor verschillende sponsen, voor het fijne of grove werk en altijd werkend met alleen de primaire kleuren en of wit/zwart.
De schilderijen zijn rondom wit, het werk komt dan beter tot zijn recht en geeft voor zijn gevoel meer ruimte. Zijn grootste drijfveer zijn de spanning  en de (on)mogelijkheden van de materie tijdens het werk. Zijn werk heeft geen titel. Het liefst ziet Jan hoe de toeschouwer het beleefd.

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________

 Op zaterdag 6 en zondag 7 mei 2023 
exposeerden Margreet en Margo van Vegchel in het Pakhuis
 

Expositie ‘Aquarel en Kant: Draad ontmoet Verf’

Moeder en dochter combineren hun kunst 

Vijftig jaar geleden raakte Margreet in het Belgische Brugge door kant geïnspireerd. Sindsdien is ze volleerd kantkunstenaar. De weg van kant naar kunst komt overeen met die van aquarellist Margo. Eerst het ambacht in de vingers krijgen en dan komt de creativiteit om vaste patronen los te laten en fantasie toe te laten.

Margreet toont ruimtelijke objecten en halsversieringen en natuurlijk gecombineerde werk met Margo. Weleens een aquarel met naald en draad bewerkt en van kant voorzien? Komt dat zien!

Het aquarelwerk van Margo omvat verder onder andere bloemen, kopjes en fruit op op clayboard. Waarbij het clayboard en de speciale inlijsting het onderwerp en de kleuren extra vrolijk laat uitkomen.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________ 

 Op zaterdag 29 en zondag 30 april 2023 
exposeerden Joanna en Paul Paree in het Pakhuis

"SAMENHANG"

Een verrassende expositie van Joanna en Paul Paree. Zus en broer.
Samen hangen ze hier met een selectie van hun werk. In deze tentoonstelling brengen zij de schilderkunst en de fotografie bij elkaar. Ze hebben telkens gezocht naar combinaties van een schilderij met een foto. Combinaties die op een of andere manier steeds een paar vormen, samenhang vertonen. Beiden vinden zij in hun werk kleur, sfeer, ritme en vorm bepalende elementen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze elementen terug te vinden zijn in de samenhang van de  tentoongestelde combinaties. Dat verklaart tevens de titel van deze expositie. 

Joanna (1947)is gefascineerd door kleur, overal aanwezig in de natuur. De regenboog is altijd al haar inspiratie geweest. Die boog aan de hemel met zijn vloeiende overgang van de ene kleur in de andere is voor haar pure magie. Zij probeert deze magie en de verbondenheid van kleur, natuur en zee -soms meer, soms minder duidelijk- in haar werk te vangen. De laatste tijd komt daar ook een grote belangstelling  voor allerlei vormen van schrift bij. Zie ook www.joannaparee.nl

Voor Paul (1952) is harmonie belangrijk. Harmonie in het leven en  in zijn werk. Hij is in de ban van het “mooie plaatje”. Het gaat daarbij niet alleen om wat op de foto staat, maar vooral om de wijze waarop hierbij kleur, vorm, sfeer en/of ritme in een beeld zijn samengebracht. Hij fotografeert ook veel op thema en verwerkt dat in fotoboekjes. 

HET MAG GEEN NAAM HEBBEN.
Joanna en Paul geven allebei hun werk geen titels. Ze zijn van mening dat de titel van een werk het kijken in de weg kan staan. Zo laten ze de ruimte voor de eigen subjectieve beleving van de toeschouwer.

   

 

__________________________________________________________________________________________________________________

Op zaterdag 15 en zondag 16 april 2023 
exposeerden Ineke Frederiks en Pia int Veld in het Pakhuis
 

"Gewoon mooi"

Pia: Een sieraad siert. Elk sieraad vertelt een verhaal:  het markeert vaak een gebeurtenis, het licht op, het is een persoonlijke toevoeging. Door het dragen van sieraden drukken we onszelf uit. Het onderstreept dat, wat we willen laten zien. Alles bij elkaar maak ik zo n 25 jaar juwelen. Beelden, natuur, sfeer, speciale wensen van de opdrachtgever inspireren mij. Of ik word uitgedaagd omdat ik een techniek of materiaal wil doorgronden. Ik hou van het totale ambacht. Als sieradenontwerper gebruik ik  edele en onedele metalen, edelstenen, kunststof, kralen. Naast vrij werk, kun je bij mij terecht voor een specifieke opdracht. Ik vind het erg leuk om samen met de klant tot een ontwerp te komen. Iets wat past bij de persoonlijkheid en stijl. Dat maakt me blij en dankbaar.
Het gewone bijzonder maken. Eigenzinnigheid boven uniformiteit.. Dat is waar ik naar streef.  Instagram@piaintveldjewellery .

InekeVroeger wilde ik naar de Kunstacademie, maar in die tijd werd dat niet zo gewaardeerd. Toch bleef het creatieve “knagen” en heb ik allerlei cursussen op creatief vlak gevolgd zoals binnenhuisarchitectuur, kleuren consulent, styling en ontwerpen op gebied van kleding. 
3 jaar geleden heb ik het schilderen weer opgepakt, hiermee ben ik vooral thuis bezig. Ik werk voornamelijk met acrylverf, soms gecombineerd met pastelkrijt en schilder graag flora en fauna in uitbundige kleuren. Ik houd ervan mezelf uit te dagen op creatief gebied en houd me naast het schilderen momenteel ook bezig met het maken van beelden, waarvan er enkele te zien zijn tijdens de expositie. Neem  vooraf gerust een kijkje op mijn website:  www.craftandmore.nl

Wij verheugen ons zeer op de expositie in het Pakhuis in Cuijk. Een intieme locatie, met een prachtige beeldentuin. Samen maken wij er 2 fijne toondagen van. Welkom!

 

 ____________________________________________________________________________________________________________________________

Op zondag 9 en maandag 10 april 2023
exposeerden Gita Siebers en Enno Keurentjes in het Pakhuis

‘Een Transitie in Perspectief’ 
De expositie heeft inspiratie gevonden in de terugblik naar de periode rond een niertransplantatie bij beide kunstenaars. Een leven ervoor met weinig energie en weinig perspectief en erna het tegenovergestelde. Deze intensieve transitie van een ziek naar een gezond bestaan heeft beide kunstenaars, Gita Siebers en Enno Keurentjes, overigens broer en zus, ertoe gebracht deze ervaring te verbeelden in een collectie schilderijen. Ze gebruiken een cross over techniek waarbij fotografie en schilderkunst beide worden toegepast en ook in verschillende gelaagdheden worden gecombineerd.

De kleur en compositie worden veelal herleid uit ervaringen vertaald in metaforen die transitie laten zien naar een nieuw leven, de ene keer mat en oppervlakkige overgangen en dan weer intensief en heftige kleurtegenstellingen. 

De feestelijke opening is op zondag 9 april om 14:00 uur en wordt geopend met de première van de carilloncompositie: ‘Transplant Ballad’, gecomponeerd en gespeeld door Marcel Siebers. Het stuk is geïnspireerd op de nierdonatie van zijn dochter Léonie aan haar moeder Gita. Het is te beluisteren vanaf het kerkplein. Zo ook maandag 10 april om 14:00 uur. 

Na het concert zal Nicoline van Roozendaal in Het Pakhuis de opening vervolgen met een toespraak omdat zij donor kon zijn voor haar man Enno.
Hierna zal Lennart Siebers de opening afronden met een korte piano improvisatie waarna de bezoekers weer de mogelijkheid hebben om onder het genot van een Borrel&Bite de expositie te bezichtigen.
Verder kunnen liefhebbers rond 15:00 uur aansluiten bij de 15 minuten durende lezing ‘transformaties en transplantaties: een reis door de kunst’ door kunsthistoricus Clim Wijnands.

 

 

 _____________________________________________________________________________________________________________________________

 Op zaterdag 25 en zondag 26 maart 2023 exposeerde 
Karin Langen in het Pakhuis

Sinds 10 jaar is Karin bezig met het maken van schilderijen. Haar inspiratie haalt ze vooral uit de fascinatie voor de natuur en ze verwerkt dan ook graag natuurlijke materialen in haar werken. Als autodidact werkt ze vanuit haar gevoel, vanuit een innerlijke behoefte om te creëren met verschillende materialen en verschillende technieken. Ze kan er enorm van genieten wanneer kleurcombinaties prettig zijn om naar te kijken. De vrijheid van het creëren en het plezier in het doen is het belangrijkste in haar werk en dat brengt haar veel. Ze vind het dan ook bijzonder om haar werk te mogen delen met de medemens. "Het creëren van een schilderij brengt mij ontspanning, rust, en blijheid en ik vind het heel bijzonder als een ander dat ook ervaart in mijn werk".
 

______________________________________________________________________________________

Op zaterdag 4 en zondag 5 februari 2023 exposeerde
Sasja Cappendijk in het Pakhuis

Sasja: “Wat mij drijft bij het maken van mijn Kunst is het verbinding maken met mijn gut feeling, met de herinneringen en beelden die opborrelen. De onderwerpen veranderen vaak na een intensieve periode van toewijding. Mijn werk is herkenbaar aan een vormelijk samenspel tussen verschillende beeldtalen zoals grafisch, realistisch en abstract. Ik werk vanuit intuïtie en gelaagdheid waarbij de zintuiglijke effecten van onderwerp, kleur, vorm en design het uitgangspunt vormen".

De collectie die getoond wordt in het Pakhuis bestaat uit schilderijen, collages en sculpturen waarbij Sasja haar inspiratie voornamelijk heeft gehaald uit het plantenrijk en hier haar eigen interpretatie aan heeft gegeven.

Sasja heeft  haar artistieke achtergrond al van jongs af ontwikkeld met een vader als handvaardigheid docent. Ze studeerde aan de Design Academy Eindhoven en aan de Kunstacademie Arendonk.

 

__________________________________________________________________________

Op zaterdag 14 en zondag 15 en
op zaterdag 21 en zondag 22 januari 2023

exposeerde Guus Haenen met de
expositie "Beetje Raar" in het Pakhuis

________________________________________________________________________________________________________________________ 

2022

________________________________________________________________________________________________________________________

Op zondag 18 december 2022, van 11.00 tot 12.00 uur kon u in het Pakhuis genieten van Koerdische muziek door het dua Masivan Kurdaxy.
Mohadin Molly bespeelde de langhals fluit, samen met percussionist Shadi Masmi zongen zij Shaabi.

Toegang was gratis
____________________________________________________________________________

Op zaterdag 10 en zondag 11 december 2022
van 12.00 tot 17.00 uur 
exposeerde Frédérique Bijl in het Pakhuis
met
"QUARANTES - MIXED MEDIA EN POËZIE
zaterdag 10 december 2022 vanaf 15.00 uur was er muzikale poëzie voordracht door
Mark Sassen (trompet en zang) en
André Berger (gitaar)

____________________________________________________________________

Op zaterdag 19 en zondag 20 november 2022
en zaterdag 26 en zondag 27 november 2022
beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur 
exposeerde Ans ten Haaf in het Pakhuis
met
"VAN POPPEN EN HERINNERINGEN"

___________________________________________________________________________________

Op zaterdag 12 en zondag 13 november 2022
van 12.00 tot 17.00 uur 
hebben Elsbeth Roest, schilderijen
en Jan Bastiaans, foto's en 3D-objecten
in het Pakhuis geëxposeerd

_____________________________________________________________________________

Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2022 en
op zaterdag 22 en zondag 23 oktober van 12.00 tot 17.00 uur
was er een expositie
van de cursisten van atelier
'De Hei' uit Vianen
in het Pakhuis

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________
Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2022 van 12.00 tot 17.00 uur
heeft Hub Janssen uit Cuijk geëxposeerd
in het Pakhuis

Hub Janssen (1940) startte zijn kunstenaars carrière 20 jaar geleden met werken in klei bij Sias Fanoembi uit Cuijk. 
Nadat hij zijn stijl wat meer gevonden had, trok het steen bewerken hem.
Volgens Hub is er in steen meer variatie aan te brengen. 
Ook zit er al ’n verhaal in de steen en hij ziet het als een uitdaging dit verhaal uit de steen tevoorschijn te halen. Inspiratie haalt Hub uit de natuur. Als fervent vogelaar, wandelaar en IVN-er biedt deze liefhebberij hem een grote verscheidenheid aan vormen.
Ook de indrukken die Hub bij buitenlandse reizen opdeed, vormden inspiratie voor zijn beelden.
Hub woont momenteel in het Leijgraafhuis, waar hij zijn atelier heeft. Wekelijks fietst hij naar Haps voor uitwisseling met andere beeldhouwkunstenaars. Hub is zelf een inspiratiebron voor velen. Zo heeft hij zijn zoon ook aan het beeld bewerken gekregen en nodigt hij de bezoekers van deze expositie uit om zelf aan de slag te gaan.

 

 

______________________________________________________________________________

Op zaterdag 10 en zondag 11 september 2022 en
op zaterdag 17 en zondag 18 september van 12.00 tot 17.00 uur
was er een expositie
van de overleden kunstschilder Kees Bastiaans
in het Pakhuis

______________________________________________________________________________

Op zaterdag 3 september 2022 en zondag 4 september 2022
(tijdens Culturele dag Cuijk)
van 12.00 tot 17.00 uur
exposeerden cursisten van Beeldhouw Atelier Natura Art
o.l.v. John van Schipstal in het Pakhuis

______________________________________________________________________________

Op zondag 10 juli 2022, om 16.00 uur speelden
Hans Terra en Gerard op 't Veld
een pianorecital quatre-mains.
Zij brachten stukken van Mozart, Schubert, Dvorak, Bizet en Bernstein.

______________________________________________________________________________
Op zaterdag 25 juni, zondag 26 juni zaterdag 3 juli en zondag 4 juli  2022,
alle dagen van 11.00 tot 17.00 uur,
exposeerde Bea Evers in het Pakhuis 

website Bea Evers

_____________________________________________________________________________

Op zaterdag 11 juni, zondag 12 juni 2022, van 12.00 tot 17.00 uur,
vond er een expositie plaats in het Pakhuis van bronzen beelden
van Wilna Haffmans met als thema "Ode aan Wilna Haffmans"
Tevens exposeerde Florentijn Bruning met digitale kunst

_____________________________________________________________________________

Op zaterdag 4 juni, zondag 5 juni en maandag 6 juni 2022,
alle dagen van 11.00 tot 17.00 uur,
hebben Tom Oosthout en Herman Peters geëxposeerd in het Pakhuis 

 ______________________________________________________________________________________________________________________

Op zaterdag 14 mei 2022 en zondag 15 mei 2022,
beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur,
heeft Anne-Riet de Boer geëxposeerd
met schilderijen, sieraden, papierkunst en kunst-kerstkaarten in het Pakhuis 

 

______________________________________________________________________________

Op zondag 1 mei 2022, en zondag 8 mei 2022 van 12.00 - 17.00 uur,  
tijdens de seizoens opening van de Beeldentuin, hebben in het Pakhuis geëxposeerd
Bart van Dinten fotografie en 
Fons van Bommel beelden

_____________________________________________________________________________________________________________________________
Op zaterdag 16 april 2022 en zondag 17 april 2022
en op zaterdag 23 april 2022 en zondag 24 april 2022,
alle dagen van 12.00 uur tot 17.00 uur
heeft Louis Storms geëxposeerd in het Pakhuis, met als thema:
"De kunst van het verbeelden".

 

 
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Op  19 en 20 maart 2022 en op 26 en 27 maart 2022
heeft in het Pakhuis geëxposeerd
  Ingrid Claessen uit Groesbeek

 
___________________________________________________________________________________________________________________

2021

________________________________________________________________________________________________________________________

op zaterdag 23 oktober 2021 en zondag 24 oktober 2021
heeft in het Pakhuis geëxposeerd 
Aris Engel  

_______________________________________________________________________________________________________________________________

op zaterdag 2 oktober 2021 en zondag 3 oktober 2021 heeft in het Pakhuis geëxposeerd 
Astrid van der Meer 

 

 ________________________________________________________________________________________________________________________