In de regio

Op deze pagina kunt u een link naar uw site laten plaatsen. U kunt daarvoor een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LAND VAN CUIJK

Meer info over Cuijk > https://cuijk.nu

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Kent u www.landvancuijk.nl al? 
Al sinds het begin van deze eeuw werken wij met een compleet team om www.landvancuijk.nl te complementeren. Op dit regionale platform vind je dan ook alles wat onze regio zo mooi maakt. Toeristische trekpleisters op gebied van (bijzonder) overnachten, hapje eten, terrasjes, musea, sportieve uitjes, groepsactiviteiten, voorstellingen en meer. Het mooiste is dat hier wekelijks nog nieuwe bijzonderheden aan worden toegevoegd.

We hebben onze 32 dorpen en onze vestigingsstad omschreven met een stukje geschiedenis, feiten en bijzonderheden. Je vindt hier alles over onze mooie natuur en waarom je juist hier zo ontzettend mooi kunt wandelen, fietsen en recreëren.Wist je bijvoorbeeld dat je in onze regio de meest veelzijdige natuur kunt vinden van Nederland?

Mensen buiten onze regio worden enthousiast van de informatie die ze hier vinden en kunnen hun eventuele bezoek aan het Land van Cuijk al mooi uitstippelen. Mensen die al wonen in het Land van Cuijk zijn vaak verbaasd over wat er allemaal te beleven is in hun eigen omgeving. Je vindt hier bijvoorbeeld ook een agenda boordevol leuke evenementen, lezingen, workshops en open dagen.

Hoe meer je leest over het Land van Cuijk hoe meer je verliefd wordt op deze ongekend bijzondere regio met onbegrensde mogelijkheden. Een regio die bekend staat om haar gastvrijheid en authenticiteit. Geniet van de rust en natuur of duik in de rijke geschiedenis vol met Romeinse en Bataafse verhalen. Vind de religie langs de Maas en verdiep je in de tradities.

Land van Cuijk, laat je overdonderen en verwonderen.
Bezoek de website: www.landvancuijk.n

 

Cultureel Hart Cuijk

www.cultureelhartcuijk.nl

In 1992 kwam in de gemeente Cuijk de notitie Culturele Voorzieningen Centrum Cuijk uit. Hieruit ontstond in 1993 een initiatiefgroep gevormd uit een aantal gemotiveerde vrijwilligers die een enqu?te hielden onder de toen aanwezige culturele instellingen binnen de gemeente cuijk.

In de daarop volgende jaren legden die initiatiefnemers de basis voor de in 1999 op te richten Stichting Cultureel Hart Cuijk, bestaande uit alle culturele instellingen gevestigd in het centrum van Cuijk. Later in 2003 werd het Cultureel Hart Cuijk uitgebreid met de culturele instellingen aanwezig in de 6 kerkdorpen van de gemeente Cuijk. 


 Alles is Kunst - Kunst is alles

www.artweb10.com 
doel van deze website is :
Het samenvoegen van alle kunstenaars in de regio om gezamenlijk een kunstmanifestatie te organiseren langs de beide oevers van de Maas met Grave als middelpunt.
Met het samenvoegen van de sites van alle kunstenaars in de regio, hopen we een KUNSTKRING op te kunnen richten.


 Documentatiecentrum voor kunst uit het grensgebied van Limburg, Noord-Brabant en Gelderland

www.stichtingvanmourik.nl 
De Stichting heeft onder andere als doel om werken van kunstenaars die in het grensgebied van Limburg, Noord-Brabant en Gelderland hebben gewoond en/of gewerkt, te behouden voor de gemeenschap, door aankopen, schenkingen, legaten en bruiklenen.


 

De Stichting Beeldentuin en Heemtuin Cuijk werkt nauw samen

met onderstaande instellingen onder de naam van 

CULTUURSTRAAT CUIJK 

* de Foto Archief Dienst (FAD) >>>>>www.fotoarchiefdienst.nl

* museum Ceuclum >>>>>>www.museumceuclum.nl

* Werkgroep Archeologie Cuijk (WAC) >>>>>www.museumceuclum.nl/werkgroep-archeologie-cuijk

* Werkgroep Recreatie en Toerisme Cuijk >>>>> www.cultureelhartcuijk.nl/participanten/27-recreatie-en-toerisme

* St.Martinuskerk Cuijk >>>>>www.martinuscuijk.nl

Al deze instellingen zijn gesitueerd rondom de Beeldentuin en Heemtuin en werken nauw samen met elkaar, waarbij activiteiten zoveel mogelijk op elkaar worden afgestemd.


 De Kunstkring in St. Anthonis 

www.kunstkring.com

 ________________________________________________________________________________________________________________________________

BRABANT CULTUREEL podium voor kunst en cultuur

Kapellenbaan verbindt landschap, erfgoed en kunst in Noord-Brabants oosthoek

https://www.brabantcultureel.nl/2021/11/02/kapellenbaan-verbindt-landschap-erfgoed-en-kunst-in-noord-brabants-oosthoek/