Ronald Tolman 'Archaisme VIII'

brons

Ronald Tolman uit Beuningen

In zijn recente bronzen beelden brengt Tolman ook een opmerkelijke synthese tot stand tussen beeldhouw- en schilderkunst. Op de beschilderd maskers zijn gekleurde ornamenten en andere kleuraccenten aangebracht. De versieringen zijn vergelijkbaar met de decoratieve elementen die als een soort apotheose voorkomen in de Etruskische cavalcade van mensen en paarden.

website Ronald Tolman

 


Wilna Haffmans 'Nesteldrang'

Heumen, brons.

Dit werk, eigendom van de gemeente, maakt deel uit van de permanente expositie van de beeldentuin en staat centraal in de Heemtuin. 
De kunstenaar heeft lange tijd in Cuijk gewoond.

website Wilna Haffmans

 


Wilna Haffmans 'Duivin'

Heumen, brons.

Dit werk, eigendom van de gemeente, maakt deel uit van de permanente expositie van de beeldentuin. De kunstenaar heeft lange tijd in Cuijk gewoond.

website Wilna Haffmans


Yvonne de Jonge - Melly 'Travestiet'

brons

Yvonne de Jonge - Melly uit Amsterdam

Een uitdagende expressie van wat en wie men graag wil zien. Gegoten door bronsgieterij Kemner uit Cuijk

 


Frits van Eeden 'Omhelzing'

brons

Melbourne, Florida USA.

Opgeleid in Den Haag en Amsterdam vertrok Frits van Londen naar de Verenigde Staten en na een "Best of Show" kreeg hij een part time baan aangeboden door het Brevard Art Centre and Museum in Melbourne, Florida. Deze prijs hield in een solo-tentoonstelling in het museum en een job als leraar aan de academie. Hij is nog steeds werkzaam als schilder en beeldhouwer. Door het beeldhouwen heeft ook zijn schilderwerk een drie-dimensionale invloed en dit is zeer duidelijk herkenbaar.

website Frits van Eeden